fredag 30. august 2013

Herlige fredag!


 Ukeslutt og ferdig heklejakke. 
 
Dette skal bli en toppeloppers fredag! Været er flott, humøret er på stell og min lille verden er stort sett i vater. Dagen skal brukes til litt mer sying....endel rydding og i kveld blir det jente-skravle-sy-strikke-kose seg kveld med verdens herligste jente. Jeg er tilogmed  så heldig å er lovet å få ansiktsbehandling med Age loc behandlingsystem! Gleder meg. Kan en fredagskveld bli stort bedre enn det ?? :-) Jakka ble heklet i Lerke mini og ble til underveis uten mønster og helt på måfå. Ble noe prøving og opprekking, men fikk den til å fungere sånn noenlunde. Fronten er i mønsterstrikk, og rygg og øverste del av ermet er heklet med staver. Har felt inn fire mønsterruter  øverst på ryggen og gjentar frontmønsteret nederst på ermet. 
 Ruten øverst på ryggen....

 Det blanke stoffet med blå store bomber er fra Stoff og Stil, og ble til et trangt skjørt som passet perfekt til jakka :-) Nå skal det syes en topp i smårutete stoff....... 
Symaskinen står stand by på spisebordet, og er nysmurt og klar for neste prosjekt.

Ønsker en STRÅLENDE HELG til alle som måtte finne veien inn hit til min lille verden :-)

KLEM


onsdag 28. august 2013

Høst??

 I dag har jeg vært litt flink, synes jeg selv da..hehe. Jeg har ryddet i boden ute på terrassen.
Flink og flink forresten....boden er knapt nok en kvadratmeter, så det er slett ikke mye plass å rydde på, det har bare vært litt tiltak å få begynt. Jeg fikk sortert og kastet gamle potter og saker og ting som var stuet vekk i mangel av noe annet sted å være.

Jeg kjøpte meg et brett Røsslyng som jeg har plantet i verandakasser og potter, og fjernet alt som var vissent og avblomstret. Nå ble det koselig der ute igjen:-)  Uterommet er nå altså klar for høst, selv om  jeg ikke er det ennå..Været tilsier jo fortsatt full sommer....det er så varmt og godt!! :-) 
Så heldige vi er som har en så fin høst her østpå, jeg håper det varer en stund til... :-)))


 Jeg pyntet med litt Røsslyng inne også.... 

Det ble kos med litt ny pynt på bordet :-)

 Jeg satt planten i en zinkpotte med stett. 
Sammen med to stormlykter i glass og et pilhjerte ble alt plassert på et serveringsbrett.

 Ønsker alle en toppeloppers dag! 
Håper den nytes uansett vær :-)

mandag 26. august 2013

Skal bare....
                                              

Fri flyt.....Jeg er i en inspirasjonsboble om dagen. Sitter her å hekler på et jakkeprosjekt samtidig som jeg prøver å endre design på Bloggen......mens jeg syr ferdig en kjole, og lapper en jeans som jeg i hodet tror kan bli veldig kul!
Det er strålende vær utenfor vinduet og jeg bare VET at jeg burde benytte meg av sensommersola og kommet meg ut på tur. Hadde vært godt å fått på seg joggeskoa og tuslet en runde for å få sol på nesa og luft i parykken....... Men da må jeg gå fra heklinga, syinga og må ta pause fra alle ideene og planene som dukker opp i hjernebarken. Nei, jeg MÅ se å få tatt meg en tur ut! Skal bare hekle ferdig ryggen på jakka først for å se hvordan rutene blir som jeg har felt inn i bakstykket......og skal bare sy de siste to sømmene, skal bare finne fargekartet for å se hvilken fargekode jeg skal male stueveggen i..... skal bare finne frem den avlagte kjolen for å finne en plan til gjenbruk og omsøm.....skal bare....SKAL BARE først...........


Phuuuu, det surrer fælt oppi hodet nå av en trilliom ideer og planer, men gud så herlig det er å føle seg inspirert og kreativ!!!! Bare litt synd alt kommer på en gang! i tillegg har jeg vært på innkjøpsmesse til butikken, og fikk ENDA flere ideer nå når jeg så alle de lekre nyhetene som ble vist frem. Stilige interiør, vakre blonder, flotte farger, garn, knapper, stoffer og stæsj. Huff....hodet skulle definitivt vært større, og notatblokken enda tykkere :-)


Jeg har desverre et stykke igjen til jeg greier å porsjonere når jeg først er i det kreative lune. Helst vil jeg gjøre alt på en gang....hekle to jakker og en pute samtig,  male vegger og sy kjole med hver sin hånd......sitte ved PCen å bildebehandle og blogge.... samtidig som jeg samler ENDA mer inspirasjon!
Jeg er i boblen og håper den vil vare lengst mulig før inspirasjonen forsvinner igjen!  Jeg vil helst UMIDDELBART vite hvordan ideene jeg har i hodet vil kunne ta seg ut i utført arbeid, men det går ikke fort nok. Må kanskje begynne å  innse at det trengs litt tålmodighet, disiplin og tid for å få realisert alle planene.... Hadde det vært mulig å gjennomføre bare halvparten av ideene som turner rundt i hodet, skal jeg være happy.


Så nå tar jeg på joggeskoa, setter meg i sola på terrassen med hekletøy på fanget og det ene benet innefor i tilfelle jeg brått bare måååå ha foten på sypedalen.......

 

 Vi blogges snart!

 MÅ BARE først..... ;-)

tirsdag 20. august 2013

Sommer på hell
  

 Det har vært en nydelig, solrik dag igjen her på østlandet, og morgenteen ble inntatt på terrassen med det trofaste hekletøyet på slep. Katten kom å holdt meg med selskap og turnet rundt på gelenderet på jakt etter en humle som dristet seg forbi :-)


Nye prosjekter blir planlagt og ført opp på Slagplanlista.
Den begynner forøvrig å bli ganske lang nå, så det skorter ikke på planer... det er vel mer tid og krefter det kommer an på. Jaja, halve morroa er jo å planlegge...


  


 Det gjelder å nyte de fine sommerdagene så lenge som mulig. Blomstringen på terrassen er ikke helt på sitt beste....men enhver grønne og fargerike tust pynter opp i tilværelsen. Frosken står som vanlig klar med prinsekronen sin på og bare venter på å få det avgjørende kysset ;-) Håper det er flere av dere som koser seg og nyter siste rest av sommer.  Katten, frosken og jeg nyter ihvertfall en rolig morgenstund i sola :-)

Enjoy LIFE with PASSION.
 RELAX and be COOL
:-)mandag 19. august 2013

Ekstra pynt på høstkjolen


Litt ekstra pynt og glitter i hverdagen gjør seg innimellom:-) Høstkjolen jeg sydde meg fikk en annen type pynt enn planlagt. Først satte jeg på et sort skinnbånd...men synes ikke det passet helt til snittet og stoffet....ble liksom ikke helt happy med den løsningen. Med en rest silkestoff og tre knapper med "diamanter" på, ble kjolen brått oppgradert et hakk. Nå venter den bare på en anledning til å vise seg frem ;-)


Slik gikk jeg frem for å lage stæsjet:

 Tegn omrisset etter en tallerken eller en bolle i ønsket størrelse på et lite stykke stoff. (ferdig resultat på "blomsten" blir mindre enn omrisset) Klipp ut sirkelen.


 Brett så inn en smal brett på vrangen, samtidig som du lager en tråkleksøm ytterst i kanten. bruk litt sterk tråd.


 Når du har tråklet en søm rundt hele, trekker du i  tråden og snurper sammen rynkene så tett du bare kan, mens du dandere sirkelen over på rettsiden. Dra rynkene godt til, og sentrer midten før du syr noen sting på kryss og tvers for å feste og dra sammen hullet litt.


 Finn en egnet knapp og sy den fast så du dekker rynketråden og hullet.
Vips, ferdig "diamantbrosje":-) 

Du kan velge å feste "brosjen" med en sikkerhetsnål, (kan jo være greit å kunne ta den av og på etter ønske og anledning) eller nest den fast på plagget med noen sting.Vips ferdig ! 
Kjolen ble ny og staselig.... :-)

Disse "Posies" kan lages i alle størrelser og stoffer, og kan sette en ekstra piff på en genser, bluse, kjole, pute eller der fantasien tilsier en ekstra piff :-)

torsdag 15. august 2013

Nytt prosjekt


 Jeg har hodet fullt av ideer om dagen.... nesten litt for mye av det gode. Det surrer og koker oppi toppen, og problemet er å få satt ideene ut i livet fort nok. Noen som kjenner seg igjen??

Denne fargerike saken skal tilslutt forhåpentligvis bli en jakke. Dette er den første armen, og litt av den andre... Det går ganske fort, så håper å bli ferdig i løpet av helga. ( Muligens litt bråkjekk der altså...;-)

Fine farger, ikke sant?? 
Jeg har for vane å velge de litt trygge dempede naturfargene, men nå trår jeg altså til med hele regnbuen...

Kommer tilbake med bilder når jakka har tatt litt mer form.
Nå er det natta på pusen og meg :-)


tirsdag 13. august 2013

Virkelyst

 
Jeg har vært på Stoff og Stil igjen :-)
Denne gangen kom jeg hjem med en bunke nye mønstre og en haug stoffer som var på salg. Da var denne damen veldg fornøyd, og kunne ikke vente med å tråkke igang symaskinen....

Virkelyst og kreativt pågangsmot slo til for fullt, og nå skal høstgarderoben oppdateres :-)
Denne kjolen i ulljersey ble til i dag. Aldeles nydelig, mykt stoff med fin fall :-) Snittet er todelt foran med innsnitt foran og bak, så kjolen sitter som støpt :-)))
Pyntet tilslutt med et skinnbånd rundt halsen.
Denne blir definitivt en favoritt i høst :-)


Laaaang ferieDenne sommeren har vært helt fantastisk her på østlandet, med sol og skikkelig sommervarme :-)Det har vært utrolig herlig!! 

Vi har fått lagret masse D vitaminer så vi kan komme oss greit gjennom den lange vinteren som lurer i det fjerne.

For en uke siden var jeg på Botanisk hage i Oslo og fikk tatt noen bilder av det som var igjen av blomsterfloret i denne nydelige hagen. Mange spennende planter, og noen aldeles imponerende store, flotte trær. Parkanlegget er absolutt verd et besøk :-) 

Alle bildene er tatt der.....