Heisann igjen.
Det er lenge siden det kom et innlegg her nå, jeg har bare ikke vært så motivert til å blogge
de siste månedene. Men nå er jeg altså innom med en supergod rundstykke/scons oppskrift.
Jeg har eksperimentert litt med forskjellige meltyper for å erstatte vanlig hvetemel,
og kom fram til denne kombinasjone med mandelmel og rismel.
og kom fram til denne kombinasjone med mandelmel og rismel.
Sconesene er glutenfrie, gjærfrie, sukkerfrie, melkefrie rike på protein og gode for magen.
De ble luftige og lette.
Nammmmm.... Verd å prøve seg på denne :-)
OPPSKRIFT:
80 gr. mandelmel eller bokhvetemel
20 gr. rismel
En neve Linfrø (kan droppes)
2 ts bakepulver
3 gode ss Fiberhusk
50 gr smeltet smør
150 gr. cottage cheese
2 egg
1.5 dl vann
OPPDATERING: jeg prøvde denne med bokhvetemel i
stedet for mandelmel,
og det funket nesten enda bedre, så prøv deg fram.
Bland alt og rør godt sammen.
Deigen skal være ganske bløt og den skal ikke heve.
Settes i topper med skje på en stekeplate.
Settes i topper med skje på en stekeplate.
Stekes på 200 grader
Ca 20- 25 min. Eller til de blir gyldene.
Bon Apetitt!
Sconsene er nydelige med feks ost og skinke,
til omeletter eller bare med litt syltetøy :-)
Snart påske nå, så godt å ha med litt bakst på hytta kanskje?
SO LONG
Skal ut å nyte sola nå :-)))
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar