mandag 19. august 2013

Ekstra pynt på høstkjolen


Litt ekstra pynt og glitter i hverdagen gjør seg innimellom:-) Høstkjolen jeg sydde meg fikk en annen type pynt enn planlagt. Først satte jeg på et sort skinnbånd...men synes ikke det passet helt til snittet og stoffet....ble liksom ikke helt happy med den løsningen. Med en rest silkestoff og tre knapper med "diamanter" på, ble kjolen brått oppgradert et hakk. Nå venter den bare på en anledning til å vise seg frem ;-)


Slik gikk jeg frem for å lage stæsjet:

 Tegn omrisset etter en tallerken eller en bolle i ønsket størrelse på et lite stykke stoff. (ferdig resultat på "blomsten" blir mindre enn omrisset) Klipp ut sirkelen.


 Brett så inn en smal brett på vrangen, samtidig som du lager en tråkleksøm ytterst i kanten. bruk litt sterk tråd.


 Når du har tråklet en søm rundt hele, trekker du i  tråden og snurper sammen rynkene så tett du bare kan, mens du dandere sirkelen over på rettsiden. Dra rynkene godt til, og sentrer midten før du syr noen sting på kryss og tvers for å feste og dra sammen hullet litt.


 Finn en egnet knapp og sy den fast så du dekker rynketråden og hullet.
Vips, ferdig "diamantbrosje":-) 

Du kan velge å feste "brosjen" med en sikkerhetsnål, (kan jo være greit å kunne ta den av og på etter ønske og anledning) eller nest den fast på plagget med noen sting.Vips ferdig ! 
Kjolen ble ny og staselig.... :-)

Disse "Posies" kan lages i alle størrelser og stoffer, og kan sette en ekstra piff på en genser, bluse, kjole, pute eller der fantasien tilsier en ekstra piff :-)

1 kommentar:

rhinestone´s sa...

Utrolig fin :)
Trenger du rhinestone`s knapper finner du oss på www.rhinestone-s.com

///Klem