fredag 22. januar 2016

BekymringskommodenHar du lett for å bekymre deg?

Her på Eiken lærer vi å bevisstgjøre hva vi bruker våre dyrebare krefter på. Med ME har man veldig begrenset energi, og vi må velge med omhu hva vi ønsker å gjøre med de kreftene vi har til rådighet.

Vil vi bruke krefter på ting vi ØSKER å gjøre, og som også kan fylle batteriene, eller på bekymringer og grublerier som bare tapper oss for både energi og livsmot?
Det gjelder å rydde bort og bevisstgjøre det som tapper...

Bekymringer kan koste fryktelig mye energi. Om det surrer og går runde på runde med bekymringstanker oppi toppetasjen og man ikke får sortert tankene, kan bekymringene føre til både søvnløse natter, og koste oss fokus og energi gjennom hele dagen. Om vi ikke får plassert, eller gjort noe med disse tankene, blir vi aldri ferdige med de, og de får tilslutt kontroll over oss. Noen bekymrer seg mer enn andre... Om barn, om jobb, syke foreldre, karakterer, ulykker, sykdom, ja dere vet...det er alltids myyyye man kan gruble og bekymre seg om her i verden.

For å best mulig få orden på disse bekymringene, er vi blitt introdusert for den snedig BEKYMRINGSKOMMODE her på Eiken. En tenkt kommode og et bilde på hvordan vi kan plassere og sortere våre bekymringer. Et nyttig  verktøy for å få ryddet litt i tankene og få de ut av hodet. Legg bekymringer rett i riktig kommodeskuff i stedet :)


Kommoden er spiss på toppen, så det er nytteløst å bare kaste fra seg bekymringene på toppen av kommoden. De må sorteres. Plasseres i en av skuffene. Må du løse problemet NÅ, eller kan det vente? Kanskje må du få litt hjelp? Eller kanskje må problemet rett og slett bare AKSEPTERES?


De aller fleste bekymringene vi gjør oss, kommer aldri til å slå til ! 
*
Drass ikke rundt på bekymringer du ikke får gjort noe med. Plasser de i den nederste skuffen, og aksepter at det er som det er.
*
Bekymringer blir lettere om det er noe du kan dele. Delte bekymringer er halve byrden.
*
Skriv gjerne ned bekymringer du har på gule lapper, plasser de i rett skuff i bekymringskommoden, og kast vekk de du er ferdig med eller ikke får gjort noe med.
*
Plasser bekymringene du går rundt å drasser på i den skuffen du synes den hører hjemme, og sorter de ut av hodet. Da er det lettere å ta tak i de du virkelig kan gjøre noe med.
*
Bekymringer er som å sitte å gynge i en gjyngestol. Du har noe å gjøre, men du kommer ingen steder.Prøv den fine kommoden, og ha en bekymringsfri og God helg allesammen!😊
Ingen kommentarer: